Koperkowe naleśniczki z pieczarek

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 1 mała cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- łyżeczka posiekanego koperku
- szczypta soli,
- przyprawy wg gustu (papryka, rozmaryn, gałka muszkatołowa bądź inne)
- 1 duże jajo
- 50 g mąki
- olej do smażenia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na rozgrzanej patelni zasmażyć na brązowo posiekaną niezbyt drobno cebulę. Następnie dodać rozdrobniony czosnek, sól, przyprawy i koperek. Po upływie około minuty dodać grzyby. Patelnię nakryć przykrywką i dusić pieczarki, aż puszczą soki. Następnie zmniejszyć ogień i zredukować tak powstały sos. Po odparowaniu płynu zostawić do ostudzenia. Po 10-15 minutach dodać jajko i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i formować naleśniki a la pancakes. Obsmażyć je z obu stron. Podawać polane jogurtem naturalnym lub śmietaną.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przepis na te naleśniki daje szerokie możliwości. W zależności od gustu podniebienia można dodać chili, koperek zastąpić rozmarynem, można dodać odrobinę curry lub gałki muszkatołowej – słowem „co kto lubi”.

SMACZNEGO!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 Komentarz

  1. jakżeż ja lubię pieczarki.
    Smażone na masełku…
    mniam :)

    A tu widzę super pomysł.
    Muszą świetnie smakować.
    Jutro kupuję pieczarki i robię
    Dam znać czy wyszły mi tak samo pysznie jak u Ciebie

    Pozdrawiam,
    PS. wróciłam z urlopu a tu u Ciebie nowe wpisy :)
    Czy już mówiłam, że lubię Twojego bloga :)

    Dorzucam mój koktajl – domowy spalacz tłuszczu
    http://odchudzaniejestproste.pl/napoj-pobudzenie-metabolizmu-spalacz-tluszczu-i-przyspieszacz-metabolizmu-diy/

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.