Orzeźwiający początek weekendu…

35 Flares Twitter 0 Facebook 35 35 Flares ×

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lemoniada arbuzowa: 

Składniki:
- ok. 0,5 kg arbuza bez pestek
- 0,5 l zimnej wody, może być gazowana, opcjonalnie dodatek rumu
- 100 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 30- 50 g brązowego cukru lub kilka listków stewii do smaku
- świeża mięta lub łyżka syropu miętowego
- lód

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą i przelać do szklanek wypełnionych lodem. Udekorować cytryną, miętą, arbuzem… i pić orzeźwiając się w upalne dni :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 Komentarze

  1. Wygląda pysznie i pewnie tak smakuje, jednak ja narazie rezygnuję z arbuzów. Skuszam się na nie dopiero w połowie sierpnia. Wtedy są najlepsze : )

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.