Łosoś na ziołowo…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Łosoś na ziołowo:

Składniki:
- łosoś
- sól
- biały pieprz
- cytryna
- ok. 100g masła
Po szczypcie:
- oregano
- bazylii
- majeranku
- rozmarynu
- cząbru
- tymianku
- szałwii
oraz kilka liści laurowych.

Przyprawy zmieszać razem, a następnie obsypać nimi rybę.  Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z cytryny bezpośrednio na filet. Na koniec na całości położyć sporą ilość masła oraz liście laurowe i zawinąć w folię do pieczenia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rybę włożyć na 30-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Efekt końcowy:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Do dekoracji można użyć szparagów lub innych gotowanych warzyw.

Smacznego :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Komentarze

  1. bardzo lubię łososia pod każdą postacią jaką można go jeść.
    Twój przepis wygląda na bardzo ciekawy.
    Muszę go wypróbować.

    Ja robię robię łososia na liściach szpinaku.
    Też na maśle.
    Smażenie łososia nie na maśle kompletnie niszczy smak każdego smażonego łososia.
    Pyszności :)
    Będzie smakować również z domowym koktajlem z kiwi (który odchudza i podkręca metabolizm)
    http://odchudzaniejestproste.pl/podkrecamy-metabolizm-odchudzajacy-koktajl-z-kiwi/
    też pyszności :) i prosty przepis
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.